logga mobil älta kulturknut 2

Ältadagen 2019 - Mio, min Mio

19 oktober 14:30
Från 5 år


Välkommen till Ältadagen i Älta centrum kl 11-15

I Älta Kulturknut visar vi Mio, min Mio, en musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato.

Många känner till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio bearbetad av Johan Briggert tillåts barnen vara med på scenen, de får – om de vill – repliker, och hjälper hela tiden sagan framåt, men det går naturligtvis lika bra att vara åskådare.  

Publiken får hjälpa Mio och Jum-Jum att undgå spejarna, övertyga svärdssmidaren, ge brödet som mättar hunger, spela flöjt – och framförallt hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato, och befria alla barn som blivit förvandlade till fåglar.  

Med nyskriven och igenkännande musik passar föreställningen barn från 5 år. 

Teaterformen inbjuder både till skratt och allvar och spelas alltid på barnens villkor. Den flexibla formen gör att ingen föreställning är den andra lik; men sagan är densamma, tidlös och vacker. 

Teater Pegasus Produktion, med säte i Stockholm, har under flera år producerat barnteater – dels i egen regi, men mest genom uppdrag; bland annat på Skansen och Lill-Skansenteatern (sedan 2012) och på Astrid Lindgrens Värld.  

Alla intäkter skänks till Älta IF:s Idrott-för-alla-fonden. Fonden är till för att kunna betala idrotter för dem med ekonomiska svårigheter.

Arrangör: Vi är Älta
Älta Centrum företagarförening och Föreningsrådet i Älta i samverkan.
Sponsorer: Nacka Kommun, Wallenstam, Wästbyg

För hela Ältadagens program besök viaralta.se

Biljetter

Ordinarie
30 kr

Alla intäkter skänks till Älta IF:s Idrott-för-alla-fonden. Fonden är till för att kunna betala idrotter för dem med ekonomiska svårigheter.

Biljetter kan köpas via billetto.se eller i vår reception.

Se våra öppettider

Obs! Köpt biljett återlöses ej

Aktiviteter på Knuten
Evenemangskalender
FilmKnuten
Stickcafé
 

Nyhetsbrev

Älta Kulturknut  -  Oxelvägen 42, 138 30 Älta
Kontakt: 08-773 32 20 eller info@altakulturknut.se